Det hendte i 2013

14.jan
Store besparelser ved digital konkursbehandling

Brønnøysundregistrene lanserer tjenesten «Konkursbehandling». Denne Altinn-tjenesten, som er designet for å gjøre bostyrers oppgaver enklere, gir store besparelser for samfunnet.

24.mai
Fusjon og fisjon av selskaper via Altinn

Fra 24. mai kan du melde både fusjon og fisjon elektronisk til Foretaksregisteret gjennom Samordnet registermelding i Altinn. Dermed er den elektroniske løsningen komplett.

 

30.mai
Historiske handelsregistre over til Riksarkivet

De historiske handelsregistrene overført fra Brønnøysundregistrene til Riksarkivet. Arbeidet ble fullført i løpet av høsten.

12.jun
Brønnøysundregistrene 25 år

Brønnøysundregistrene feiret i 2013 25 år som egen etat. Dette ble blant annet markert med utgivelse av ei jubileumsbok.

01.jul
Mindre papir ut ved nyregistrering

Enhetsregisteret sender ikke lenger ut brev nummer to ved nye registreringer.

03.sep
«Starte og drive bedrift»-dag i Namsos

Brønnøysundregistrene og Altinn tok initiativ til en informasjons- og inspirasjonsdag for nyetablerere og nystartede foretak. Det første arrangementet ble lagt til Namdalshagen i Namsos.

07.okt
Sterkere pådriver for forenkling

– Vi tar sikte på å bli en sterkere pådriver for forenkling. Næringslivet skal ikke behøve å rapportere de samme opplysningene mer enn en gang til det offentlige, sier Are Trælvik, underdirektør i Forenklingsseksjonen ved Brønnøysundregistrene.

24.okt
Vellykket konferanse for etablererveiledere

Gode, nyttige og utfordrende foredrag. Praktisk nyttig møte- og nettverksarena. Superlativene sto i kø hos de 160 deltakerne på Etablererveilederkonferansen som Brønnøysundregistrene og Altinn arrangerte i Bergen, 23. og 24. oktober.

30.okt
St. Olav til «gammeldirektøren»

Tidligere direktør ved Brønnøysundregistrene,  Erik Fossum, slås til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs orden. – Like mye en anerkjennelse av hele Brønnøysundregistrene som av meg, sier Fossum.

 

14.nov
Fra null til 85 prosent elektronisk på rekordtid

Andelen elektroniske meldinger til Foretaksregisteret om fusjon og fisjon har siden juni gått fra null til 85 prosent. – Denne forenklingen er meget nyttig for næringslivet, sier nærings- og handelsminister Monica Mæland.

15.nov
Over 30 000 i Frivillighetsregisteret

Frivillighetsregisteret har nå passert 30 000 registrerte enheter. En stor del av disse er registrert som grasrotmottakere.

18.nov
Lars Peder Brekk ny direktør

Lars Peder Brekk ble i statsråd fredag 16. november utnevnt til ny direktør ved Brønnøysundregistrene.

03.des
Altinn 10 år

Altinn har digitalisert Norge i 10 år. Dette ble behørig markert på Altinndagene i Oslo 3. og 4. desember.

13.des
Nettguide-samarbeid hjelper arbeidssøkere

Fullversjonen av nett-tjenesten workinnorway.no blir lansert. Dette er den offisielle guiden for folk som ønsker å komme til Norge for å arbeide.

Brønnøysundregistrene
tracking